Hallo mitenand☺️💫
hoffentlich gehts eu allne guet💚, mir jedenfalls gahts super!
Eis vo Mine absolute Liäblingsääse sind Älplermamagrone😍!!
Wänns bi eus dehei Älplermagrone git, dänn isch de Tag für mich scho grettet 🙌! Mir choched‘s immer sälber, au wänn mängisch nöd alles sooo rund lauft, wiä plant🤫.
Ich säg dir jetzt wiä mers chocht, und was es alles bruucht 🥳:
2 Zwible
2 Knoblauchzehe (wämmers gern hät😉)
400g Härdöpfel
150g Späckwürfeli
5dl Gmüesbouillon
2dl Halbrahm
250g Teigware
60g gribene Chääs (mir benutzed meistens Gruyère)
0.5 TL Salz
und es biz Pfeffer
Und eso wirds gmacht:
Knobli, Härdöpfel und Zwible schäle. Dänn mummer d‘Härdöpfel in Würfeli schnide, d‘Zwible in Ring und de Chnobli in Schibli schnide! De Späck mit de Zwible und em Chnobli goldbruun brötle und dänn mal kurz uf d‘Siite stelle.
Dänn mummer d‘Bouillon und de Rahm i de Pfanne uufchoche, Teigware und d‘Härdöpfel dezue gäh und bi wenig hitz ca.10 Minute koche lah. Am Schluss mummer de Chääs unter d‘Härdöpfel und Teigware mische, würze und de Späck druf tue🥰.
Ich bruch immer über d‘Älplermagrone Zwible und Öpfelmues😋, und ihr eso, känned ihr das Gricht überhaupt und wänn ja wiä findet ihrs?🙂
!Ich freu mich über jedi Antwort vo eu🥰💫!
Lg Ladi12🥰😊👍